Ако учите бугарски, веројатно веќе знаете колку е важно да научите нови зборови и фрази. Еден од најефикасните начини да се запамети нов речник е да користите картички. Тие ви помагаат да се запаметите визуелно и тие исто така обезбедуваат начин да го практикувате она што брзо го учите. Една од најдобрите апликации за учење на јазик е линго. Исто така, користи картички за да ви помогне да запомните нови зборови и фрази, но за разлика од другите апликации, Линго е гејмифицирано за да го направи учењето позабавно и мотивирачко. Има различни нивоа и достигнувања што корисниците можат да ги отклучат со преземање на тестови и повторување на зборови и фрази во бугарски. Ова значи дека можете да изберете дали сакате да научите нови зборови и фрази во режим на нова содржина, да го повторите стариот материјал во режим на повторување или да научите во режим на бесплатна игра, каде што можете да повторите зборови и фрази по ваш вкус.

Една од придобивките на Lingo е тоа што нуди персонализирано искуство за учење. Го зема предвид вашето учење и само ви покажува зборови и фрази што не ги знаете или сè уште не ги знаете добро. Lingo исто така користи аудио и слики за да ви помогне да запомните нов речник. вокабулар. Кога се комбинираат со читање, гледање филмови и интеракција со мајчин јазик, може драматично да ги подобри вашите вештини за зборување бугарски.

Не заборавајте да користите и контекст за да запаметите нови зборови и фрази. Читањето книги, гледањето филмови и емисии во бугарски и разговорот со мајчин јазик ви помага да разберете како да користите нови зборови и фрази во контекст.