Ако учите кинески, довербата во зборувањето може да биде една од вашите главни цели.

Во овој напис, ќе разгледаме неколку совети за тоа како да ја подобриме вашата усна владеење во кинески . "> Гледајте филмови и ТВ -емисии во кинески: 400;"> Гледање филмови и ТВ -емисии во кинески може да ви помогне да се навикнете на кинески и да го подобрите зборувањето . Не заборавајте да користите преводи за подобро да го разберете изговорот и да го проширите вашиот речник. Изберете филмови и покажува дека уживате за да можете да научите со задоволство. кинески Можете редовно да комуницирате во кинески, како што е пријател или наставник. Обидете се да користите нови зборови и изрази што сте научиле да го подобрите вашиот речник и граматика.

силно> слушај до аудио во кинески

Слушањето на аудио во кинески е уште еден одличен начин за Подобрете го зборувањето. Слушајте ги објавите, радио, аудио книги и други материјали во кинески за да го подобрите вашиот изговор и разбирањето на слушањето. Обидете се да слушате материјали што одговараат на вашето ниво на владеење. ; "> Запишете се кога зборувате кинески за да го процените вашиот напредок и да ги идентификувате грешките. Ова може да ви помогне да разберете како зборувате и како изгледате уво. Можете да ги снимате вашите разговори со вашиот соговорник или само да разговарате со себе. Span Style = "Тежина на фонт: 400;"> Друг корисен начин за подобрување на зборувањето во кинески е да гледате видеа во кинески. Овие можат да бидат сè, од кратки видеа до предавања со целосна должина. Гледањето видеа во кинески ќе ви помогне не само да го подобрите вашето разбирање и разбирање на слушање, туку и да го проширите вашиот речник. /p>

Јазични клубови се одличен начин да го практикувате вашето зборување во кинески и да комуницирате со мајчин јазик. Во такви клубови, можете да комуницирате во кинески со студенти и професори, искуства за размена и да поставувате прашања. Јазичните клубови, исто така, честопати имаат активности и игри за да ви помогнат да ги подобрите вештините за говор. Тежина: 400; "> Читањето гласно во кинески е одличен начин за подобрување на изговорот и разбирањето на слушањето. Прочитајте гласно книги, статии, вести и други материјали во кинески за да го подобрите вашето слушање и граматика. Обидете се да прочитате материјали што одговараат на вашето ниво на владеење. Подобрувањето на вашето орално ниво на говорење кинески е долгорочен процес што бара постојана практика и напор. Следете ги горенаведените совети и постојано работете на вашите вештини за да ги постигнете посакуваните резултати. Не заборавајте дека Најважно е да не се плашите да направите грешки и да научите од нив.