Учењето кинески може да биде забавно и ангажирање, но исто така е важно да го проверите вашиот напредок. Постојат многу различни тестови и вежби кои ќе ви помогнат да го процените вашиот напредок во учењето на јазик. Во оваа статија ќе споделиме со вас неколку различни типови тестови и вежби што можете да ги користите за да ги тестирате вашите знаења за кинески јазик.

Тестови за свесност

Свесност Тестови кинески Тестирајте го вашето разбирање за кинески Граматика и вокабулар. Тестовите обично вклучуваат прашања со повеќе избор, правопис, граматика и повеќе.

тестови за слушање

Слушање Тестовите помагаат во тестирањето на вашето разбирање на слушање на кинески. Тестовите може да бидат во снимен, видео или аудио формат, со прашања што следат. За да ги подобрите вашите вештини за слушање, се препорачува да слушате аудио книги, да гледате филмови и ТВ -емисии во кинески и едноставно да комуницирате со мајчин јазик.

Тестови за пишување

Пишување Тестовите помагаат да се тестира вашата способност да пишувате во кинески. Овие тестови можат да вклучуваат пишување есеи, есеи, писма, итн. Тие го тестираат вашиот вокабулар, граматика, интерпункција и стил на пишување. Тие може да вклучуваат најразлични вежби, како што се зборување со мајчин јазик, опишувајќи се себеси, дискутирање на тема, зборува за некоја тема и многу повеќе. Ваквите тестови можат да ви помогнат да го процените вашето ниво на зборување и да разберете на кои аспекти треба да работите. Можете да најдете специјализирани училишта или наставници кинески за да ги спроведат овие тестови. Не само што ви помага да го процените вашиот напредок, туку исто така ви помага да одредите на кои области треба да работите следно. Не заборавајте дека како и тестовите и вежбите, за успешно да научите кинески исто така е неопходно да се практикува многу и да се користи јазикот во ситуации во реалниот живот.

Lingo е уште еден ресурс преку Интернет кој обезбедува различни тестови и вежби за учење кинески. Можете да најдете тестови за граматика, речник, читање, слушање и зборување, како и вежби за пишување и зборување. Можете исто така да најдете кинески лекции и вежби за подобрување на вештините за читање, слушање и зборување на линго. јазични вештини, важно е да се запамети дека ова се само алатки кои ќе ви помогнат да го процените вашето ниво и да знаете на кои аспекти да се фокусирате. За да успеете да научите кинески, исто така треба да вежбате многу и да го користите јазикот во ситуации во реалниот свет.