Учењето кинески е многу важно во денешниот свет. Како и да е, за да бидете вистински течно во кинескиот, не мора да ги знаете само граматиката и вокабуларот, туку и да можете течно да го зборувате јазикот. Во оваа статија, ќе разгледаме зошто е важно да научиме разговорни кинески и како да го сториме тоа. кинески? Тоа ви овозможува да комуницирате во кинески со мајчин јазик на дневна основа. Без разлика дали планирате да ја посетите земјата или да комуницирате со мајчин јазик преку Интернет, разговорот кинески ќе ви помогне да комуницирате ефикасно во кинески. = "Тежина на фонт: 400;"> Покрај тоа, изговорено учење кинески ви помага подобро да ги разберете мајчин јазик, бидејќи говорниот јазик е често различен од формалниот јазик што може да го научите на училиште или универзитет. На пример, говорниот јазик често користи кратенки, глаголи на фраза и неформални изрази што не се предаваат на учебници, но се од суштинско значење за разбирање на мајчин јазик. кинески?

Постојат многу начини да научите изговорено кинески. Еден од најдобрите начини е да вежбате да зборувате со мајчин јазик. Можете да најдете мајчин јазик кинески звучници за да разговарате на платформи како што се он -та, пред, тандем и други. Исто така, можете да се придружите на на онлајн групи и форуми каде луѓето од различни земји комуницираат во кинески.

< p> Друг начин да се научи изговорен кинески - е да слушате аудио материјали во кинески, како што се подкасти, радио -емисии, емисии, емисии, аудио книги, итн. Ова ќе ви помогне да се навикнете на реална стапка на говор и да научите да го разберете говорот. Метод на повторување на гласно по мајчин јазик. Овој метод помага во подобрување на изговорот, ритамот и интонацијата, што е важно за успешна комуникација во кинески. Покрај тоа, треба да обрнете внимание на сленг и неформален речник што се користи во изговорениот кинески. Постојат многу ресурси на Интернет, каде што можете да научите изрази на сленг и неформален речник. Важен аспект на учење на јазик што ќе ви помогне да станете поинтензивно во кинески. Со вежбање разговори со мајчин јазик, ќе научите да зборувате кинески на секојдневна основа, да користите изрази на сленг и неформален речник. Исто така, слушањето на аудио материјали во кинески и користењето на методот „засенчување“ ќе ви помогне да го подобрите вашето разбирање и изговор. 400; "> Без оглед на кој метод на учење се зборува кинески вие избирате, важно е да запомните редовно да вежбате и да вежбате. Колку повеќе вежбате, толку побрзо ќе го достигнете посакуваното ниво на владеење .