Учењето странски јазик е еден од најпопуларните и најважните типови на само-подобрување. Сепак, не сите методи се погодни за сите возрасни групи. Во овој напис, ќе разгледаме кои методи на учење дари се соодветни за различни возрасни групи. За Децата од предучилишна возраст , најдобриот метод за учење дари е пристапот за игра. Развојни игри, песни и цртани филмови со дари гласовно помагајте им на децата лесно да го научат јазикот лесно и лесно. Главната работа е дека лекциите треба да бидат интересни и разбирливи, за да не предизвикаат отфрлање кај децата да научат нов јазик. > За училишни деца и тинејџери , поформални методи на учење дари како што се учебници, работа вокабулар, читање оригинални текстови, гледање филмови и ТВ -емисии во дари . Како и да е, треба да обрнете внимание на интересите и хоби на вашето дете за да можат поефикасно да го научат јазикот. Возрасните , поформални методи, како што се курсеви дари, или од мајчин јазик или преку Интернет, се исто така соодветни. Како и да е, исто така е важно да се користат различни материјали не само за подобрување на јазичните вештини, туку и да се прошират вашите хоризонти и да се ужива во учењето на јазикот. На пример, може да гледа ТВ-емисии и филмови, читање книги на дари јазик, слушање аудио книги и подкасти. : 400; "> Секоја личност е уникатна, а секоја возраст и типот на личност има свој оптимален метод за учење дари јазик. Важно е да се избере методот што е соодветно за вас и ќе биде ефикасен во учењето. Како и да е, без оглед на вашата возраст, има неколку општи упатства кои ќе ви помогнат кога ќе научите дари:

<Ол
  • регуларност . Учењето на јазик треба да биде редовно и систематско. Подобро е да научите малку секој ден, отколку многу пати неделно.
  • практика. треба да го практикувате јазикот во пракса, да комуницирате во дари со мајчин звучници или други студенти, снимајте аудио или видео дневник во дари и пишуваат писма или есеи во дари.
  • мотивација . Многу е важно да се биде мотивиран да го научи јазикот. Пронајдете ја целта што сакате да ја постигнете, без разлика дали сакате да добиете нова работа, да комуницирате со странски пријатели, да патувате или само сакате да го збогатите вашиот изглед. " Арија-ниво = "1"> грешки. Не плашете се да направите грешки. Грешки & ndash; се нормални во процесот на учење јазик. Главната работа & ndash; Научете од вашите грешки и не повторете ги во иднина. aria-ниво = "1"> Повторете . За да научите нов материјал, треба да го повторите неколку пати. Повторување & ndash; Ова е клучот за успехот на учењето дари. може да биде забавно и возбудливо ако го изберете вистинскиот метод на учење и ги следите предлозите погоре. Не плашете се да експериментирате и да најдете свој начин во учењето на овој важен јазик.