Учењето англиски може да биде тежок и досаден процес, но гејмификацијата може да помогне да се направи поинтересен и ангажиран . Гејмификацијата е употреба на елементи на играта и механика во ситуации што не се во игра, како што е учење. Во оваа статија ќе разгледаме како гејмификацијата може да помогне при учење англиски и кои апликации и услуги можат да бидат корисни. Игрите и активностите помагаат да се направи учењето англиски позабавно и мотивирачко, и тие им помагаат на студентите поефикасно да го запаметат и да го применуваат својот јазик.

таму се многу апликации и услуги што користат гејмификација за да научат англиски. Една од нив е Линго, кој обезбедува игри, активности и предизвици за да им помогне на студентите да ги подобрат своите вештини за говорење, читање и пишување во англиски.

Постојат и други начини да се користи гејмификација во англиски учење на јазик, како што се турнири засновани на игри и натпревари меѓу студентите, награди за достигнувања и напредок и елементи засновани на игри како бонуси , Награди и оценки. Сите овие се во нашата апликација за линго.

и конечно , важно е да се напомене дека гејмификацијата не треба да стане примарен и единствен метод на учење англиски. Може да биде ефикасно само во комбинација со други методи како што се читање, слушање и зборување.