Ако сакате да го подобрите вашиот англиски јазик за еден месец, вие сте на вистинскиот пат. Денешниот свет бара познавање на јазиците и англискиот е едно од најважните. Но, како да научите англиски брзо и ефикасно? Составивме неколку совети за да ви помогнеме да ги добиете резултатите што ги сакате. Партнери за размена. Ова ќе ви помогне да вежбате да зборувате и да го подобрите вашиот изговор. Користете ги социјалните медиуми за да најдете луѓе кои зборуваат англиски јазик.

 • гледајте филмови и емисии на англиски јазик. Ова ќе ви помогне да го подобрите вашето разбирање за англиски и да научите точен изговор. Изберете филмови со преводи за да ви помогнеме подобро да го разберете значењето на изговорените зборови.

 • .

  прочитајте книги во англиски. Започнете со едноставни книги и постепено напредувајте во посложени. Читањето ќе ви помогне да изградите речник и да ја подобрите вашата граматика.

 • Користете мобилни апликации и ресурси преку Интернет за да научите англиски. . Ова ќе ви даде вредни информации и ќе ви помогне да го вежбате вашиот англиски јазик со квалификувани наставници.

 • Поставете цели и следете план. На пример, поставете цел да научите 10 нови зборови на ден или да читате поглавје од книга на ден.

 • направи не заборавајте на граматичките структури. Тие се многу важни за учење англиски. Започнете со учење на основните правила за граматика и работете на понапредните. Можете да го направите ова во учебници, како и преку Интернет.

  Запомнете соодветна практика. Обидете се да користите нови зборови и граматички конструкции во ситуации во реалниот живот, како што се разговори со пријатели или соработници.

  направи Не заборавајте на регуларноста. Учењето на јазик е процес на кој се потребни време и трпеливост. За да успеете, одвојте колку што можете повеќе време и редовно да студирате.

  Користете ги Mnemonic уреди. Овие ви помагаат да запомните нови зборови и изрази. На пример, можете да користите слики или здруженија за да ви помогнеме да запомните нови зборови.

  конечно , не заборавајте на вашата мотивација. Запомнете дека учите англиски за да ги постигнете своите цели, без разлика дали станува збор за развој на кариера или патување. Чувајте ја вашата мотивација висока за да го задржите вашиот интерес да го научите јазикот. Не плашете се да направите грешки и не заборавајте дека учењето јазик е доживотен процес.