Учењето англиски може да биде тешко и скапо, особено ако барате квалитетни ресурси и материјали. Сепак, постојат многу бесплатни ресурси кои можат да ви помогнат да го подобрите нивото англиски. Во оваа статија, ќе разгледаме неколку од нив. 400; "> Lingo е бесплатна апликација за учење на јазик која нуди форма на учење базирана на игра. Содржи многу вежби за граматика, читање, пишување и изговор за да помогне во подобрување на вашите вештини во сите четири јазични компетенции. Плус, апликацијата има кориснички интерфејс и е достапна за сите нивоа на владеење на јазикот. style = "Тежина на фонт: 400;"> Учење на BBC е бесплатен курс на Интернет, кој нуди аудио и видео содржини за сè, од основна граматика до напредни теми за разговор. Овде можете да најдете материјал за сите нивоа на тешкотии, вклучително и лекции за почетници, средно и напредно ниво. style = "Тежина на фонт: 400; - -генерирани веќе создадени. Quizlet може да биде одличен начин за повторување и зајакнување на нови зборови и фрази.

youtube

400; "> YouTube е бесплатна видео платформа каде што можете да најдете многу лекции во англиски, аудио книги и цртани филмови на оригиналниот јазик. YouTube исто така нуди канали за учење кои се специјализирани за учење англиски. Овие канали обезбедуваат широк спектар на видео лекции на различни теми и нивоа, овозможувајќи ви да ја изберете содржината што е соодветна за вас. Исто така, можете да најдете многу англиски подкасти на YouTube кои можат да ви помогнат да ги подобрите вашите вештини за слушање и изговор. >

Постојат многу страници за размена на јазик кои можат да ви помогнат да го подобрите вашиот јазик англиски. Некои од нив вклучуваат разговор за ChanceExchange.com и mylanguageexchange.com. Овде можете да најдете мајчин јазик кои се подготвени да комуницираат со вас во англиски и да ви помогнат да ги подобрите вашите јазични вештини. Исто така е одличен начин да ги вежбате вашите вештини за говор и да запознаете луѓе од различни земји. Материјали што ќе ви помогнат да го подобрите нивото англиски. Lingo, BBC Learning, Quizlet, YouTube и страниците за размена на јазик се само неколку. Користете ги овие ресурси заедно со редовната пракса и пронајдете начини да вклучите англиски во вашиот секојдневен живот. Ова ќе ви помогне да ги постигнете целите за учење на јазик и да станете посигурни во користењето на англиски во секоја ситуација.