Nëse jeni duke mësuar Katalanisht, me siguri tashmë e dini se sa e rëndësishme është të mësoni fjalë dhe fraza të reja. Një nga mënyrat më efektive për të kujtuar fjalorin e ri është përdorimi i kartave. Ato ju ndihmojnë të mësoni përmendësh vizualisht dhe ato gjithashtu ofrojnë një mënyrë për të praktikuar atë që po mësoni shpejt. Një nga aplikacionet më të mira të mësimit të gjuhës është Lingo. Ai gjithashtu përdor karta për t'ju ndihmuar të mbani mend fjalë dhe fraza të reja, por ndryshe nga aplikacionet e tjera, lingo është gamified për të bërë mësime më argëtuese dhe motivuese. Ajo ka një larmi nivele dhe arritje që përdoruesit mund të zhbllokojnë duke marrë teste dhe duke përsëritur fjalë dhe fraza në Katalanisht.

Lingo gjithashtu u jep përdoruesve një zgjedhje të mënyrave të të mësuarit. Kjo do të thotë që ju mund të zgjidhni nëse doni të mësoni fjalë dhe fraza të reja në modalitetin e ri të përmbajtjes, të përsërisni materialin e vjetër në modalitetin e përsëritur, ose të mësoni në modalitetin e lojës falas, ku mund të përsërisni fjalët dhe frazat sipas dëshirës tuaj.

Një nga përfitimet e gjuhës është se ofron një përvojë të personalizuar të të mësuarit. Ajo merr parasysh mësimin tuaj dhe ju tregon vetëm fjalët dhe frazat që nuk i dini ose nuk i dini mirë akoma. Lingo gjithashtu përdor audio dhe fotografi për t'ju ndihmuar të mbani mend fjalorin e ri. Fjalori. Kur kombinohet me leximin, shikimin e filmave dhe bashkëveprimin me folësit vendas, kjo mund të përmirësojë në mënyrë dramatike aftësitë tuaja Katalanisht të të folurit.

Mos harroni të përdorni gjithashtu kontekstin për të mësuar përmendësh fjalë dhe fraza të reja. Leximi i librave, shikimi i filmave dhe shfaqjeve në Katalanisht dhe biseda me folësit vendas ju ndihmojnë të kuptoni se si të përdorni fjalë dhe fraza të reja në kontekst.