Учењето каталонски станува сè подостапно благодарение на можностите за учење преку Интернет. Постојат многу каталонски апликации за учење јазик на пазарот денес и не е лесно да се избере најдобрата меѓу нив. Во оваа статија ги разгледуваме неколку од најпопуларните апликации за учење каталонски и објаснуваме што ги прави толку привлечни. силен> & ndash; Ова е една од најпопуларните апликации за учење странски јазици, вклучително и каталонски. Апликацијата има едноставен и директен интерфејс и нуди различни вежби за консолидирање на знаењето. Lingo обезбедува систем на награди и достигнувања што ги мотивира корисниците редовно да вежбаат и им помага побрзо да ги постигнат своите цели. 400; "> & ndash; е апликација за учење странски јазици, вклучително и каталонски, која има за цел да им помогне на корисниците да достигнат практично ниво на владеење на јазикот. Баббел нуди вежби кои се фокусираат на секојдневната комуникација, како и на можноста за комуникација со мајчин јазик. "> & ndash; е апликација за учење јазик, вклучително и каталонски, која користи интерактивни методи за учење, како што се игри, слики и видеа. Дуолинго исто така нуди обука преку меморирање на зборови и фрази на потсвесно ниво, што им помага на корисниците брзо да сфатат ново знаење.

Розета Стоун : 400; "> & ndash; е апликација за учење јазик, вклучително и каталонски, која користи целосна методологија на јазикот на потопување. Апликацијата не користи преводи, фрази и зборови се изучуваат во контекст и без превод на мајчин јазик. Розета Стоун исто така нуди упатства за зборување, пишување и читање.

busuuu - корисна апликација за јазици за учење, вклучително и каталонски. Интерактивни лекции, практика на изговор и квизови за да го проверите вашето знаење. Забавна и ангажирана апликација што ви овозможува да научите каталонски јазик на забавен начин. 400; "> & ndash; Апликација со голема библиотека на каталонски видеа за различни нивоа на тешкотии. ; ">; Апликација за комуникација со мајчин каталонски звучници кои ви помагаат да го научите јазикот. ; ">-Апликација за комуникација со мајчин каталонски звучници што ви помага да го подобрите вашиот јазик преку комуникација. > Како што можете да видите од овој преглед, има многу апликации преку Интернет за да научите каталонски, секоја со различни карактеристики и придобивки. Изборот на апликација зависи од личните преференции и целите на корисникот. Како и да е, овие апликации ќе ви помогнат да научите брзо и да постигнете добри резултати во дел од времето што ви треба.