Mësimi i një gjuhe të huaj mund të jetë sfiduese, veçanërisht kur bëhet fjalë për të kujtuar fjalët e reja. Në këtë artikull, ne do të shohim disa teknika për t'ju ndihmuar të mbani mend fjalët e reja në Anglisht.

përdorni metodën e përsëritjes.

Një nga mënyrat më efektive për të kujtuar fjalët e reja është përmes përsëritjes. Mundohuni të përdorni fjalën e re sa më shpesh që të jetë e mundur në fjalimin, shkrimin dhe leximin tuaj. Kjo do të ndihmojë në çimentimin e tij në kujtesën tuaj.

Fjalët e studimit në kontekst. "> Nëse jeni duke mësuar një fjalë të re, përpiquni të kuptoni kuptimin e saj në kontekstin e një fjalie. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani mend jo vetëm fjalën vetë, por edhe se si mund ta përdorni në të folur.

përdorni teknikën e shoqatës. > Shoqatat janë lidhje midis një fjale të re dhe fjalëve ose imazheve që tashmë i dini. Mundohuni ta shoqëroni fjalën e re me diçka që tashmë e dini ta bëni më të lehtë të mbani mend. = "Font-Pleight: 400;"> Krijoni karta me fjalët që po i mësoni dhe i përdorni ato për përsëritje. Shkruajeni fjalën e re në njërën anë të kartës dhe kuptimin e saj nga ana tjetër. Pastaj ktheni kartat dhe përpiquni të mbani mend kuptimin e secilës fjalë. Ose provoni aplikacionin tonë lingo, të gjitha kartat janë tashmë të disponueshme në internet

shikoni filma dhe shfaqje në Anglisht.

shikimi i filmave dhe shfaqjeve në Anglisht është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar fjalë të reja. Provoni të shkruani fjalë të reja që dëgjoni në filma dhe pastaj t'i përsërisin ato në fjalimin tuaj. = "Font-Pleight: 400;"> Studimi i fjalëve të reja në grupe që lidhen me temë mund t'ju ndihmojë t'i mbani mend ato më mirë. Për shembull, fjalët e studimit të lidhura me teknologjinë, sportin ose ushqimin. ; "> Kujtimi i fjalëve të reja në Anglisht është një hap i rëndësishëm në mësimin e gjuhës, dhe ju mund ta bëni procesin më efektiv dhe të këndshëm me këto teknika. Përdorni metodën e përsëritjes, mësoni fjalë në kontekst, përdorni teknikën e shoqatës, krijoni kartat e fjalëve, shikoni filma dhe shfaqje televizive në Anglisht dhe studioni fjalët në grupe. Mos harroni të përdorni edhe burime të ndryshme në internet dhe aplikacione për mësimin e gjuhës që mund t'ju ofrojnë detyra dhe teste interesante. Për të përmirësuar aftësitë tuaja gjuhësore Anglisht, nuk duhet të mësoni përmendësh vetëm fjalë të reja, por edhe të praktikoni vazhdimisht duke i përdorur ato në fjalimin tuaj. Pra, mos ngurroni të bisedoni me folësit vendas dhe të vini në praktikë njohuritë tuaja. Fat i mirë me të mësuarit Anglisht!