Mësimi i një gjuhe të huaj është një nga llojet më të njohura dhe të rëndësishme të vetë-përmirësimit. Sidoqoftë, jo të gjitha metodat janë të përshtatshme për të gjitha grupmoshat. Në këtë artikull, ne do të shikojmë se cilat metoda të të mësuarit Finlandisht janë të përshtatshme për grupmoshat e ndryshme. Për fëmijët e moshës parashkollore , metoda më e mirë e të mësuarit Finlandisht është qasja e lojës. Lojërat, këngët dhe karikaturat zhvillimore me Finlandisht Voiceover ndihmojnë fëmijët të mësojnë gjuhën lehtë dhe të qetë. Gjëja kryesore është se mësimet duhet të jenë interesante dhe të kuptueshme, në mënyrë që të mos shkaktojnë refuzim tek fëmijët për të mësuar një gjuhë të re. > Për Fëmijët dhe adoleshentët e shkollës , metodat më zyrtare të të mësuarit Finlandisht siç janë librat shkollorë, puna e fjalorit, leximi i teksteve origjinale, shikimi i filmave dhe shfaqjeve televizive në Finlandisht . Sidoqoftë, ju duhet t'i kushtoni vëmendje interesave dhe hobi të fëmijës tuaj, në mënyrë që ata të mësojnë gjuhën në mënyrë më efektive. Të rriturit , metodat më formale, siç janë kurset Finlandisht, qoftë nga folësit vendas ose në internet, janë gjithashtu të përshtatshme. Sidoqoftë, është gjithashtu e rëndësishme të përdorni një larmi materialesh për të përmirësuar jo vetëm aftësitë gjuhësore, por edhe të zgjeroni horizontet tuaja dhe të shijoni mësimin e gjuhës. Për shembull, mund të jetë shikimi i shfaqjeve televizive dhe filmave, duke lexuar libra në Finlandisht gjuhë, duke dëgjuar libra audio dhe podcast. : 400; "> secili person është unik, dhe çdo lloj moshe dhe personaliteti ka metodën e vet optimale për të mësuar Finlandisht gjuhë. Shtë e rëndësishme të zgjidhni metodën që është e përshtatshme për ju dhe që do të jetë efektive në të mësuar. Sidoqoftë, pavarësisht nga mosha juaj, ekzistojnë disa udhëzime të përgjithshme që do t'ju ndihmojnë kur mësoni Finlandisht:

    rregullsia . Mësimi i gjuhës duhet të jetë i rregullt dhe sistematik. Shtë më mirë të mësosh pak çdo ditë, sesa shumë herë në javë. Aria-niveli = "1"> praktikë. ju duhet të praktikoni gjuhën në praktikë, të komunikoni në Finlandisht me vendas folës ose studentë të tjerë, regjistroni një ditar audio ose video në Finlandisht, dhe shkruaj letra ose ese në Finlandisht. : 400; " Aria-niveli = "1"> motivim . Shtë shumë e rëndësishme të motivoheni për të mësuar gjuhën. Gjeni qëllimin që dëshironi të arrini, pavarësisht nëse doni të merrni një punë të re, të komunikoni me miqtë e huaj, të udhëtoni ose thjesht dëshironi të pasuroni pikëpamjen tuaj. " Aria-niveli = "1"> gabime. mos kini frikë të bëni gabime. Gabimet & ndash; janë normale në procesin e të mësuarit të një gjuhe. Gjëja kryesore & ndash; Mësoni nga gabimet tuaja dhe mos i përsërisni ato në të ardhmen. Aria-Level = "1"> Përsëriteni . Për të mësuar materiale të reja, duhet ta përsërisni disa herë. Përsëritja & ndash; Ky është çelësi i suksesit të të mësuarit Finlandisht. mund të jetë argëtuese dhe emocionuese nëse zgjidhni metodën e duhur të të mësuarit dhe ndiqni sugjerimet e mësipërme. Mos kini frikë të eksperimentoni dhe të gjeni mënyrën tuaj për të mësuar këtë gjuhë të rëndësishme.