Aftësi të mira të dëgjimit në Spanjisht janë një aftësi e rëndësishme për komunikim efektiv në Spanjisht. Në këtë artikull, ne do të paraqesim disa këshilla se si të përmirësoni aftësitë tuaja të dëgjimit në Spanjisht. Dëgjimi juaj

Një nga mënyrat më të mira për të përmirësuar nivelin e dëgjimit tuaj në Spanjisht është të rritni dëgjimin tuaj. Ndëgjoni audio në Spanjisht sa herë që keni kohë të lirë: në makinë, në transportin publik, në shtëpi ose në palestër. Provoni të dëgjoni një larmi burimesh të tilla si podcast, radio, audiobooks, muzikë dhe video në Spanjisht. "> Transkriptimi i Studimit

Transkriptimi është regjistrimi i tingujve të të folurit duke përdorur simbole fonetike. Transkriptimi i të mësuarit mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë shqiptimin e fjalëve dhe frazave në Spanjisht. Mund të jetë e dobishme nëse hasni tinguj ose thekse të paqarta. Ekzistojnë shumë burime në internet për të mësuar transkriptimin, siç është lingo

intonacioni dhe theksi janë elemente të rëndësishme të të folurit në Spanjisht. Kur mësoni të kuptuarit e të dëgjuarit në Spanjisht, kushtojini vëmendje mënyrës sesi fjalët dhe frazat janë shqiptuar. Mundohuni të nënvizoni fjalët e stresit, të krahasoni shqiptimin e thekseve të ndryshme dhe të përpiqeni të imitoni fjalimin në Spanjisht. 400; "> Përdorni titra

Përdorni titra mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë shqiptimin në Spanjisht. Shikoni filma dhe TV tregon në Spanjisht me titra. Spanjisht është duke dëgjuar aktiv. Mos dëgjoni vetëm audio në Spanjisht, por përpiquni të kuptoni përmbajtjen. Mundohuni të dëgjoni secilën fjalë dhe të kuptoni kontekstin në të cilin përdoret. Pasi të keni dëgjuar, provoni të përsërisni atë që dëgjoni me zë të lartë për të forcuar fjalorin dhe frazat e reja. Spanjisht. Ka shumë aplikacione që ndihmojnë në përmirësimin e aftësive të dëgjimit në Spanjisht, të tilla si Lingo dhe Babbel. Ata ofrojnë një shumëllojshmëri të ushtrimeve të trajnimit të veshit në Spanjisht, nga njohja e tingullit deri tek diktimet. Ne sugjerojmë që të praktikojmë të flasim në Spanjisht. Nuk ka asgjë më të mirë sesa të praktikosh të flasësh me folësit vendas. Flisni në Spanjisht me miqtë, kolegët dhe të huajt nëse mundeni. Ju gjithashtu mund të bashkoheni në klube gjuhësore dhe grupe të rrjeteve sociale për të gjetur partnerë në Spanjisht. ju ndihmojnë të përmirësoni aftësitë tuaja të dëgjimit në Spanjisht dhe t'ju bëjë më të sigurt të flisni në Spanjisht.