Учењето каталонски може да биде предизвик, особено ако штотуку започнувате. Но, користењето на едукативни игри и активности може да помогне во подобрување на вашето разбирање за каталонски и да го направите учењето позабавно и ангажирање. Плус, користењето на едукативни игри и активности помага во воспоставување редовни навики за учење кои се важни за успех во каталонски учење на јазик. > Апликација. Lingo нуди широк спектар на игри и активности за да ви помогне да го подобрите вашето разбирање за каталонски. Некои од овие активности вклучуваат слушање и превод на NBSP; Песни, читање статии и книги и игри за вежбање нови зборови и правила за граматика. Достапно е на многу уреди, вклучително и паметни телефони и таблети и може да се користи насекаде, во кое било време. Плус, Lingo нуди лекции што се персонализирани на вашето ниво на јазик, така што можете да научите јазик што е исправен за вас. Плус, тој нуди корисен начин за следење на вашиот напредок во учењето на јазик каталонски за да можете да го процените вашиот напредок и да видите во кои области им треба повеќе работа. “

И, конечно, запомнете дека користењето на едукативни игри и активности е само една од многуте техники што ќе ви помогне да научите каталонски јазик. Другите техники, како што се гледање филмови и ТВ -емисии во каталонски, читање каталонски литература и интеракција со мајчин јазик, исто така може да биде многу корисно.

Како заклучок , користењето на едукативни игри и задачи, како што е апликацијата Lingo, е одличен начин за подобрување на вашето разбирање за каталонски. Тие ви помагаат да научите јазик на интерактивен и ангажиран начин што може да биде особено корисно за луѓето кои не сакаат традиционални методи на учење.