Добрите вештини за слушање во кинески се важна вештина за ефективна комуникација во кинески. Во овој напис, ќе претставиме неколку совети како да ги подобриме вашите вештини за слушање во кинески. Вашето слушање

Еден од најдобрите начини за подобрување на нивото на слушање во кинески е да го зголемите вашето слушање. Слушајте го аудио во кинески Секогаш кога имате слободно време: во автомобилот, на јавен превоз, дома или во теретана. Обидете се да слушате различни извори како што се подкасти, радио, аудио книги, музика и видеа во кинески. "> Студиска транскрипција

Транскрипцијата е снимање на говорни звуци користејќи фонетски симболи. Транскрипцијата на учење може да ви помогне подобро да го разберете изговорот на зборови и фрази во кинески. Може да биде корисно ако наидете на нејасни звуци или акценти. Постојат многу ресурси на Интернет за транскрипција на учење, како што е линго

Интонацијата и акцентот се важни елементи на говорот во кинески. Кога предавате разбирање на слушање во кинески, обрнете внимание на тоа како зборови и фрази се изречени. Обидете се да ги потенцирате зборовите на стрес, да го споредите изговорот на различни акценти и обидете се да го имитирате говорот во кинески. 400; "> Користете преводи

Користете ги преводите може да ви помогне подобро да го разберете изговорот во кинески. Гледајте филмови и ТВ-емисии во кинески со преводи. кинески е активно слушање. Не слушајте само аудио во кинески, туку обидете се да ја разберете содржината. Обидете се да го слушнете секој збор и да го разберете контекстот во кој се користи. После слушањето, обидете се да го повторите она што го слушате гласно за да го зајакнете новиот вокабулар и фрази. кинески. Постојат многу апликации кои помагаат во подобрување на вештините за слушање во кинески, како што се Линго и Бабебел. Тие нудат најразлични вежби за обука на ушите во кинески, од признавање на звук до диктации. Ние предлагаме да вежбаме да зборуваме во кинески. Нема ништо подобро од тоа што навистина вежбате да зборувате со мајчин јазик. Разговарајте во кинески со пријателите, колегите и странците ако можете. Можете исто така да се придружите на јазични клубови и групи за социјално вмрежување за да најдете партнери во кинески. ви помогне да ги подобрите своите вештини за слушање во кинески и да ве направи посигурни во зборувањето во кинески.