Добрите вештини за слушање во јапонски се важна вештина за ефективна комуникација во јапонски. Во овој напис, ќе претставиме неколку совети како да ги подобриме вашите вештини за слушање во јапонски. Вашето слушање

Еден од најдобрите начини за подобрување на нивото на слушање во јапонски е да го зголемите вашето слушање. Слушајте го аудио во јапонски Секогаш кога имате слободно време: во автомобилот, на јавен превоз, дома или во теретана. Обидете се да слушате различни извори како што се подкасти, радио, аудио книги, музика и видеа во јапонски. "> Студиска транскрипција

Транскрипцијата е снимање на говорни звуци користејќи фонетски симболи. Транскрипцијата на учење може да ви помогне подобро да го разберете изговорот на зборови и фрази во јапонски. Може да биде корисно ако наидете на нејасни звуци или акценти. Постојат многу ресурси на Интернет за транскрипција на учење, како што е линго

Интонацијата и акцентот се важни елементи на говорот во јапонски. Кога предавате разбирање на слушање во јапонски, обрнете внимание на тоа како зборови и фрази се изречени. Обидете се да ги потенцирате зборовите на стрес, да го споредите изговорот на различни акценти и обидете се да го имитирате говорот во јапонски. 400; "> Користете преводи

Користете ги преводите може да ви помогне подобро да го разберете изговорот во јапонски. Гледајте филмови и ТВ-емисии во јапонски со преводи. јапонски е активно слушање. Не слушајте само аудио во јапонски, туку обидете се да ја разберете содржината. Обидете се да го слушнете секој збор и да го разберете контекстот во кој се користи. После слушањето, обидете се да го повторите она што го слушате гласно за да го зајакнете новиот вокабулар и фрази. јапонски. Постојат многу апликации кои помагаат во подобрување на вештините за слушање во јапонски, како што се Линго и Бабебел. Тие нудат најразлични вежби за обука на ушите во јапонски, од признавање на звук до диктации. Ние предлагаме да вежбаме да зборуваме во јапонски. Нема ништо подобро од тоа што навистина вежбате да зборувате со мајчин јазик. Разговарајте во јапонски со пријателите, колегите и странците ако можете. Можете исто така да се придружите на јазични клубови и групи за социјално вмрежување за да најдете партнери во јапонски. ви помогне да ги подобрите своите вештини за слушање во јапонски и да ве направи посигурни во зборувањето во јапонски.