Обидете се да зборувате персиски, но се чувствувате исплашени и непријатно? Не грижи се, не си сам. Многу луѓе доживуваат страв да зборуваат персиски, особено ако не се мајчин јазик. Во оваа статија, ние презентираме неколку совети за да ви помогнеме да ги надминете вашите стравови и да започнете да зборувате персиски со поголема самодоверба. > Колку повеќе зборувате персиски, толку ќе биде полесно да го надминете вашиот страв. Обидете се да најдете партнер за разговор со кого можете да вежбате да зборувате. Ова може да биде пријател, колега или наставник персиски. Вие исто така може да се придружите на групата персиски за да вежбате да зборувате во поформално опкружување. “

  • Не плашете се да направите грешки еден од главните стравови на луѓето кои зборуваат персиски е грешки. Но, не плашете се да направите грешки! Грешките се дел од процесот на учење. Ако направите грешки, тоа значи дека учите и напредувате. ”

  • Користете ги апликациите за учење јазик Постојат многу апликации за учење на јазик за персиски кои можат да ви помогнат да се ослободите од вашиот страв од зборување персиски. Тие можат да понудат вежби за изговор, практика за зборување, па дури и повратни информации од мајчин јазик. Една од најдобрите апликации е играњето на линго

  • гледајте и слушајте персиски содржина Гледајте и слушајте ги персискиот содржина како што се филмови, емисии, вести и подкасти. Ова ќе ви помогне да се навикнете на звукот на јазикот и да ја подобрите вашата способност да разберете и користите различни изрази.

  • Визуелизирајте го успехот Визуелизирање на успехот може да ви помогне да го надминете стравот од зборување персиски. Замислете дека зборувате персиски со леснотија и самодоверба. Замислете дека зборувате персиски со мајчин јазик и тие ве разбираат. Ова ќе ви помогне да се чувствувате посигурни и да ве стават во позитивна рамка на умот за успешна разговорничка пракса. Не плашете се да направите грешки и да вежбате да зборувате за да ги надминете вашите стравови. Користете апликации за учење јазик и материјали за гледање во персиски за да се навикнете на звукот на јазикот. Визуелизирајте го вашиот успех и поставете се за позитивен исход.