Учењето португалски отвора многу можности за успешно комуникација со луѓе од различни земји и култури. Може да ви помогне не само кога патувате во странство, туку и во секојдневниот живот. Еве неколку примери за тоа како да знаете португалски можат да ви помогнат во различни ситуации. португалски се зборува, знаејќи дека јазикот може да ви го олесни животот. Со португалски можете да комуницирате поефикасно со локалното население, да нарачате храна во кафулиња и ресторани, да купувате билети за јавен превоз, да ги пронајдете вистинските места на мапа, итн. Ова ќе го направи вашето патување попријатно и побезбедно. /p>

  • работа. знаењето за португалски може да биде корисно за напредок во кариерата. Во некои професии, како што е меѓународниот бизнис, знаењето за португалски може да биде предуслов за вработување. Повеќето големи компании работат на меѓународно ниво и бараат португалски јазични вештини кај своите вработени. Покрај тоа, знаењето на португалскиот јазик ви овозможува подобро да ја разберете специјализираната литература и да комуницирате со колегите од други земји.

  • образование Познавање на португалски јазикот ви овозможува пристап до богатство на знаење и информации. Многу научни статии и книги се напишани во португалски, така што знаењето за јазикот ви овозможува подобро да се движите во научната литература. Плус, португалски јазични вештини можат да ви помогнат да се подготвите за меѓународни испити и да студирате во странство.

  • Комуникацијата со пријателите и познаниците Студирањето португалски ви овозможува да комуницирате со луѓе од различни земји и култури, кои можат да ви помогнат да го проширите вашиот социјален круг и направи нови пријатели. Исто така, учењето португалски може да ви помогне да комуницирате на Интернет, каде што повеќето содржини се во португалски. Понатаму, знаењето португалски ви помага да разберете странски филмови, музика и книги, кои ги прошируваат вашите хоризонти и културно искуство.

    Општо, учењето португалски може да помогне во А. Разновидност на области на живот, од секојдневна комуникација до развој на кариера. Значи, ако сакате да го подобрите вашето знаење за португалски, не го одложувајте.