Учењето словенски станува сè поважно во свет во кој словенски е јазикот на меѓународната комуникација и деловните односи. Но, како да се избере најдобрата апликација за да научите словенски? Во оваа статија, ги разгледуваме најдобрите апликации за учење словенски на iOS што наставниците препорачуваат. > Првата апликација што ја препорачуваат наставниците е линго. Lingo е бесплатна апликација за да научи словенски јазик на сите нивоа на тешкотии. Тој користи интерактивни игри и активности за да ви помогне да го подобрите вашиот речник, граматика и изговор. Со линго, можете да научите словенски каде и кога сакате, достапно на iOS, Android и на Интернет. >

Втората наставници за апликации препорачуваат е Busuu. Оваа апликација го користи методот на „комуникација со мајчин јазик“ за да ви помогне да ги подобрите вашите јазични вештини. Можете да комуницирате со мајчин јазик, да добиете повратна информација и да најдете нови пријатели во светот користејќи го вградениот гласник. Нуди словенски јазични курсеви кои ги опфаќаат сите нивоа на тешкотии и содржат лекции за видео, лекции за аудио и тестови за разбирање на јазик. Можете исто така да преземете лекции за офлајн учење, што ви овозможува да научите словенски без пристап до Интернет. Busuu исто така има можност да постави цели за учење и да го следи вашиот напредок. и има бесплатни и платени верзии кои нудат дополнителни функции, како што се пристап до понапредни курсеви и можност за примање персонализирани повратни информации од наставниците. >

Розета камен е словенски апликација за учење на јазик на iOS што го користи методот "потопување" за да им помогне на корисниците да се потопат на јазикот. Содржи илјадници слики, звуци и видеа кои им помагаат на корисниците да ги поврзат зборовите и фразите со специфични предмети и активности. Курсевите се на различни нивоа на тешкотии и се погодни за почетници и напредни корисници. мајчин јазик и добијте повратна информација од наставниците. Апликацијата е достапна на iOS, Android и веб -платформи и има бесплатни и платени верзии кои нудат дополнителни функции, како што се пристап до понапредни курсеви и можност за добивање персонализирани повратни информации од наставниците.

Како заклучок, Апликациите за учење словенски на iOS се одличен начин за подобрување на вашите јазични вештини кога имате слободно време. Со различните карактеристики што ги нудат апликациите, можете да изберете оној што најдобро одговара на вашата индивидуа словенски потреби за учење на јазик. Без оглед на кој метод на учење го сакате, важно е да продолжите да вежбате и да најдете начини да користите словенски во вашиот секојдневен живот.