Студијата за шпански е еден од најпопуларните типови на образование во светот. Сепак, многу луѓе наидуваат на проблеми кога учат јазик и прават вообичаени грешки. Во оваа статија, ќе ги разгледаме најчестите грешки што луѓето ги прават кога учат шпански и ќе ви дадеме совети како да ги избегнете.

Грешка #1: Не користење Сите ваши вештини

Многу луѓе се фокусираат само на читање и пишување и забораваат на други вештини, како што се слушање и зборување. Сепак, за навистина да совладате јазик, треба да ги развивате сите четири вештини: читање, пишување, слушање и зборување. Слушање на аудио и видео материјал и зборувајќи со мајчин јазик. шпански само со полагање часови на училиште или универзитет. Како и да е, без редовна пракса, знаењето може брзо да исчезне. јазик и книги за читање на шпански јазик. Корисна алатка Кога ќе научите јазик, но може да доведе и до грешки

Совет: Обидете се да го користите толкувачот само кога навистина треба. Подобро е да научите нови зборови и фрази со слики или контекст, наместо со преведувачот. Малку по малку, ќе го разберете јазикот подобро и треба да направите без преведувач. Без јасна цел или план, само со читање книги или слушање музика. Како и да е, за навистина да совладате јазик, треба да имате јасна цел и план за учење.

Совет: Дефинирајте ја вашата цел и план за учење. На пример, можеби ќе одлучите дека сакате да бидете течно во шпански за една година. Создадете план за учење што вклучува различни методи на настава и редовна пракса. шпански од страв од правење грешки или не разбирање на мајчин јазик. Како и да е, ова може да го попречи развојот на вештини за зборување и разбирање.

Совет: Не плашете се да направите грешки и да го зборувате јазикот. Во ред е, и можете да научите од тоа. Зборувајте со мајчин јазик, учествувајте во разговори во шпански и не плашете се да користите нови зборови и фрази. ”

Како заклучок, учење шпански може да биде предизвик, но со правилен пристап и избегнување на вообичаени грешки, можете да ја постигнете вашата цел.