Ако учите шпански, довербата во зборувањето може да биде една од вашите главни цели.

Во овој напис, ќе разгледаме неколку совети за тоа како да ја подобриме вашата усна владеење во шпански . "> Гледајте филмови и ТВ -емисии во шпански: 400;"> Гледање филмови и ТВ -емисии во шпански може да ви помогне да се навикнете на шпански и да го подобрите зборувањето . Не заборавајте да користите преводи за подобро да го разберете изговорот и да го проширите вашиот речник. Изберете филмови и покажува дека уживате за да можете да научите со задоволство. шпански Можете редовно да комуницирате во шпански, како што е пријател или наставник. Обидете се да користите нови зборови и изрази што сте научиле да го подобрите вашиот речник и граматика.

силно> слушај до аудио во шпански

Слушањето на аудио во шпански е уште еден одличен начин за Подобрете го зборувањето. Слушајте ги објавите, радио, аудио книги и други материјали во шпански за да го подобрите вашиот изговор и разбирањето на слушањето. Обидете се да слушате материјали што одговараат на вашето ниво на владеење. ; "> Запишете се кога зборувате шпански за да го процените вашиот напредок и да ги идентификувате грешките. Ова може да ви помогне да разберете како зборувате и како изгледате уво. Можете да ги снимате вашите разговори со вашиот соговорник или само да разговарате со себе. Span Style = "Тежина на фонт: 400;"> Друг корисен начин за подобрување на зборувањето во шпански е да гледате видеа во шпански. Овие можат да бидат сè, од кратки видеа до предавања со целосна должина. Гледањето видеа во шпански ќе ви помогне не само да го подобрите вашето разбирање и разбирање на слушање, туку и да го проширите вашиот речник. /p>

Јазични клубови се одличен начин да го практикувате вашето зборување во шпански и да комуницирате со мајчин јазик. Во такви клубови, можете да комуницирате во шпански со студенти и професори, искуства за размена и да поставувате прашања. Јазичните клубови, исто така, честопати имаат активности и игри за да ви помогнат да ги подобрите вештините за говор. Тежина: 400; "> Читањето гласно во шпански е одличен начин за подобрување на изговорот и разбирањето на слушањето. Прочитајте гласно книги, статии, вести и други материјали во шпански за да го подобрите вашето слушање и граматика. Обидете се да прочитате материјали што одговараат на вашето ниво на владеење. Подобрувањето на вашето орално ниво на говорење шпански е долгорочен процес што бара постојана практика и напор. Следете ги горенаведените совети и постојано работете на вашите вештини за да ги постигнете посакуваните резултати. Не заборавајте дека Најважно е да не се плашите да направите грешки и да научите од нив.