Добра брзина на читање и разбирање на читање во шпански се важни вештини за ефикасно учење странски јазик. Во оваа статија, ќе разгледаме неколку совети како да научиме да читаме побрзо и подобро да ги разбереме текстовите во шпански. Силно>

Скенирањето е метод што ви овозможува брзо да ги разгледате текстот за да ги пронајдете информациите што ги сакате. За скенирање да работи, треба да ги идентификувате клучните зборови што сакате да ги најдете во текстот. Користете ја техниката „лизгачки очи“ - брзо движејќи ги очите над текстот без да се фокусирате на секој збор. Ова ви овозможува брзо да ги разгледате текстот и да ги пронајдете информациите што ги сакате. -тежина: 400; "> Еден од главните фактори што влијае на вашата брзина на читање и разбирањето на читањето во шпански е вашиот речник. Колку повеќе зборови знаете, толку полесно ќе ги прочитате и разбирате текстовите. Обидете се да научите нови зборови секој ден и да ги користите во контекст. Направете список на зборови и фрази што се појавуваат во текстовите што ги прочитавте. Тежина: 400; "> Блок читање е метод што ви овозможува брзо да читате текстови без да го читате секој збор. Наместо тоа, ќе се фокусирате на групи на зборови и фрази. Ова ја подобрува брзината на читање и разбирањето на читањето во шпански. За да научите да читате во блокови, користете го прстот или моливчето за да се движите по линиите и да создадете специфичен ритам за читање. p> Читање гласно може да ви помогне да го подобрите вашиот изговор, интонација и разбирање за читање во шпански. Кога читате гласно, активно користите различни делови од вашиот мозок, што ви помага подобро да го запомните материјалот. Можете да користите текстови во шпански што веќе сте ги прочитале и обидете се да ги преведете на мајчин јазик за да го подобрите вашето разбирање за читање. Брзина

Не обидувајте се да прочитате со максимална брзина веднаш; постепено зголемување на тоа. Прво утврдете ја моменталната брзина на читање, а потоа поставете цел да се зголеми за одреден процент и постепено да работи кон таа цел. Но, не заборавајте дека вашата брзина на читање мора да биде во рамнотежа со вашето разбирање за читање во шпански. /p>

Честопати зборовите можат да имаат повеќе значења, па затоа е важно да се користи контекст за да се разбере нивното значење. Ако не го знаете значењето на еден збор, обидете се да го разберете неговото значење од контекстот на реченица или став.

не се расејувајте Додека читате

За да ја подобрите вашата брзина на читање и разбирањето на читањето во шпански, важно е да не се оддалечувате . Избегнувајте мултитаскинг, исклучете го вашиот мобилен телефон и не дозволувајте никакви други фактори да се мешаат во вашето читање. Ова ќе ви помогне подобро да се фокусирате на читање и читање. Одличен начин за подобрување на вашите јазични вештини. Користете ги методите што ги разгледавме во овој напис и постепено работете на подобрување на брзината на читање и разбирањето на читањето. Среќно со учењето на вашиот јазик!