Учењето украински може да биде скапо, особено ако користите воспитувачи или училишни јазици. Сепак, постојат многу бесплатни ресурси кои ќе ви помогнат да го подобрите нивото на украински. Во оваа статија ги разгледуваме најдобрите бесплатни ресурси за да ви помогнеме да научите украински и да го достигнете посакуваното ниво. >

Lingo е бесплатна услуга за учење на јазик што може да ви помогне да научите украински. Оваа услуга нуди картички украински на сите нивоа, од почетник до напредно. Можете да го користите Линг за да го подобрите вашиот речник, граматика и изговор. Овој ресурс исто така нуди игри и активности за да ви помогне да го зајакнете она што сте го научиле. Тежина: 400; "> Граматика е бесплатна услуга преку Интернет што проверува граматика, правопис и интерпункција. Овој ресурс може да биде корисен за секој што учи украински, особено оние што пишуваат во украински. Grammarly ќе ви помогне да избегнете граматички грешки и да го подобрите вашиот пишан израз. "> Memrise е бесплатен ресурс за учење украински, кој се заснова на методот на меморирање на зборови и фрази со употреба на слики и звучни ефекти. Овој ресурс нуди курсеви украински на различни теми и нивоа на тешкотии и ви овозможува да ги прилагодите лекциите според вашите потреби и ниво. Можете исто така да разговарате со други корисници, што ви помага да ги вежбате вашите вештини за украински јазични вештини. Span Style = "Font-тежина: 400;"> Quizlet е бесплатен ресурс за учење украински што ви овозможува да креирате и користите збир на картички со зборови, фрази и дефиниции. Можете да изберете готов сет на картички или да креирате свои, да поставите тестови и вежби и да го следите вашиот напредок во учењето на украински. Квизлет исто така ви дозволува да комуницирате со други корисници и да споделувате свои комплети картички. на бесплатни ресурси за учење украински, но овие се најпопуларните и најефикасните алатки за да ви помогнат да го постигнете посакуваното ниво на вештини за украински. Запомнете дека учењето јазик е долг процес што бара трпеливост, напор и постојана практика. Среќно со учење украински!