Учењето виетнамски може да биде забавно и ангажирање, но исто така е важно да го проверите вашиот напредок. Постојат многу различни тестови и вежби кои ќе ви помогнат да го процените вашиот напредок во учењето на јазик. Во оваа статија ќе споделиме со вас неколку различни типови тестови и вежби што можете да ги користите за да ги тестирате вашите знаења за виетнамски јазик.

Тестови за свесност

Свесност Тестови виетнамски Тестирајте го вашето разбирање за виетнамски Граматика и вокабулар. Тестовите обично вклучуваат прашања со повеќе избор, правопис, граматика и повеќе.

тестови за слушање

Слушање Тестовите помагаат во тестирањето на вашето разбирање на слушање на виетнамски. Тестовите може да бидат во снимен, видео или аудио формат, со прашања што следат. За да ги подобрите вашите вештини за слушање, се препорачува да слушате аудио книги, да гледате филмови и ТВ -емисии во виетнамски и едноставно да комуницирате со мајчин јазик.

Тестови за пишување

Пишување Тестовите помагаат да се тестира вашата способност да пишувате во виетнамски. Овие тестови можат да вклучуваат пишување есеи, есеи, писма, итн. Тие го тестираат вашиот вокабулар, граматика, интерпункција и стил на пишување. Тие може да вклучуваат најразлични вежби, како што се зборување со мајчин јазик, опишувајќи се себеси, дискутирање на тема, зборува за некоја тема и многу повеќе. Ваквите тестови можат да ви помогнат да го процените вашето ниво на зборување и да разберете на кои аспекти треба да работите. Можете да најдете специјализирани училишта или наставници виетнамски за да ги спроведат овие тестови. Не само што ви помага да го процените вашиот напредок, туку исто така ви помага да одредите на кои области треба да работите следно. Не заборавајте дека како и тестовите и вежбите, за успешно да научите виетнамски исто така е неопходно да се практикува многу и да се користи јазикот во ситуации во реалниот живот.

Lingo е уште еден ресурс преку Интернет кој обезбедува различни тестови и вежби за учење виетнамски. Можете да најдете тестови за граматика, речник, читање, слушање и зборување, како и вежби за пишување и зборување. Можете исто така да најдете виетнамски лекции и вежби за подобрување на вештините за читање, слушање и зборување на линго. јазични вештини, важно е да се запамети дека ова се само алатки кои ќе ви помогнат да го процените вашето ниво и да знаете на кои аспекти да се фокусирате. За да успеете да научите виетнамски, исто така треба да вежбате многу и да го користите јазикот во ситуации во реалниот свет.