Të mësuarit Katalanisht hap shumë mundësi për të komunikuar me sukses me njerëz nga vende dhe kultura të ndryshme. Mund të vijë në dispozicion jo vetëm kur udhëton jashtë vendit, por edhe në jetën e përditshme. Këtu janë disa shembuj se si njohja e Katalanisht mund t'ju ndihmojë në situata të ndryshme.

  • udhëtimi. Katalanisht flitet, duke e ditur se gjuha mund ta bëjë jetën tuaj shumë më të lehtë. Me Katalanisht ju mund të komunikoni në mënyrë më efektive me vendasit, të porosisni ushqim në kafene dhe restorante, të blini bileta për transport publik, të gjeni vendet e duhura në një hartë, etj. Kjo do ta bëjë udhëtimin tuaj më të këndshëm dhe më të sigurt. < /p>

  • punë. Në disa profesione, të tilla si biznesi ndërkombëtar, njohja e Katalanisht mund të jetë një parakusht për punësim. Shumica e kompanive të mëdha operojnë ndërkombëtarisht dhe kërkojnë aftësi gjuhësore Katalanisht në punonjësit e tyre. Për më tepër, njohja e gjuhës Katalanisht ju lejon të kuptoni më mirë letërsinë e specializuar dhe të komunikoni me kolegë nga vendet e tjera.

  • Edukimi Njohuri për gjuhën Katalanisht ju lejon qasje në një pasuri të njohurive dhe informacionit. Shumë artikuj dhe libra studiues janë shkruar në Katalanisht, kështu që njohja e gjuhës ju lejon të lundroni më mirë letërsinë studimore. Plus, Katalanisht aftësi gjuhësore mund t'ju ndihmojnë të përgatiteni për provime ndërkombëtare dhe të studioni jashtë vendit.

  • Komunikimi me miqtë dhe të njohurit duke studiuar Katalanisht ju lejon të komunikoni me njerëz nga vende dhe kultura të ndryshme, të cilat mund t'ju ndihmojnë të zgjeroni rrethin tuaj shoqëror dhe bëni miq të rinj. Gjithashtu, të mësuarit Katalanisht mund t'ju ndihmojë të komunikoni në internet, ku shumica e përmbajtjes është në Katalanisht. Për më tepër, njohja Katalanisht ju ndihmon të kuptoni filma të huaj, muzikë dhe libra, gjë që zgjeron horizontin tuaj dhe përvojën kulturore. shumëllojshmëri fushash të jetës, nga komunikimi i përditshëm deri tek zhvillimi i karrierës. Pra, nëse doni të përmirësoni njohuritë tuaja për Katalanisht, mos e hiqni atë.