Shpejtësia e mirë e leximit dhe kuptimi i leximit në Japonisht janë aftësi të rëndësishme për të mësuar në mënyrë efektive një gjuhë të huaj. Në këtë artikull, ne do të shikojmë disa këshilla se si të mësojmë të lexojmë më shpejt dhe të kuptojmë më mirë tekstet në Japonisht. Strong>

Skanimi është një metodë që ju lejon të shikoni shpejt përmes tekstit për të gjetur informacionin që dëshironi. Për të skanuar në punë, duhet të identifikoni fjalët kyçe që dëshironi të gjeni në tekst. Përdorni teknikën "Sying Eyes" - duke lëvizur shpejt sytë mbi tekstin pa u përqëndruar në secilën fjalë. Kjo ju lejon të shikoni shpejt përmes tekstit dhe të gjeni informacionin që dëshironi. -Peshja: 400; "> Një nga faktorët kryesorë që ndikon në shpejtësinë tuaj të leximit dhe të kuptuarit e leximit në Japonisht është fjalori juaj. Sa më shumë fjalë të dini, aq më lehtë do të lexoni dhe kuptoni tekste. Mundohuni të mësoni fjalë të reja çdo ditë dhe t'i përdorni ato në kontekst. Bëni një listë të fjalëve dhe frazave që shfaqen në tekstet që lexoni. Pesha: 400; "> leximi i bllokut është një metodë që ju lejon të lexoni tekste shpejt pa lexuar çdo fjalë. Përkundrazi, do të përqendroheni në grupe fjalësh dhe frazash. Kjo përmirëson shpejtësinë e leximit dhe të kuptuarit e leximit në Japonisht. Për të mësuar të lexoni në blloqe, përdorni gishtin ose lapsin tuaj për të lëvizur përgjatë vijave dhe për të krijuar një ritëm specifik të leximit. p> Leximi me zë të lartë mund t'ju ndihmojë të përmirësoni shqiptimin, intonacionin dhe të kuptuarit e leximit në Japonisht. Kur lexoni me zë të lartë, përdorni në mënyrë aktive pjesë të ndryshme të trurit tuaj, gjë që ju ndihmon të mbani mend më mirë materialin. Ju mund të përdorni tekste në Japonisht që tashmë i keni lexuar dhe përpiqeni t'i përktheni ato në gjuhën tuaj amtare për të përmirësuar të kuptuarit tuaj të leximit. Shpejtësia

Mos u përpiqni të lexoni me shpejtësi maksimale menjëherë; Gradualisht e rrit atë. Së pari përcaktoni shpejtësinë tuaj të tanishme të leximit, pastaj vendosni një qëllim që të rritet me një përqindje të caktuar, dhe gradualisht të punoni drejt këtij qëllimi. Por mos harroni se shpejtësia juaj e leximit duhet të jetë në ekuilibër me të kuptuarit tuaj të leximit në Japonisht. /p>

Shpesh fjalët mund të kenë kuptime të shumta, kështu që është e rëndësishme të përdorni kontekstin për të kuptuar kuptimin e tyre. Nëse nuk e dini kuptimin e një fjale, përpiquni të kuptoni kuptimin e saj nga konteksti i një fjalie ose paragrafi. Ndërsa lexoni

Për të përmirësuar shpejtësinë tuaj të leximit dhe të kuptuarit e leximit në Japonisht, është e rëndësishme të mos shpërqendroheni . Shmangni multitasking, fikni celularin tuaj dhe mos lejoni që ndonjë faktor tjetër të ndërhyjë në leximin tuaj. Kjo do t'ju ndihmojë të përqendroheni më mirë në të kuptuarit e leximit dhe leximit. mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar aftësitë tuaja gjuhësore. Përdorni metodat që kemi rishikuar në këtë artikull, dhe gradualisht punoni në përmirësimin e shpejtësisë tuaj të leximit dhe të kuptuarit të leximit. Fat i mirë me mësimin e gjuhës tuaj!