Mësimi i një gjuhe të huaj mund të jetë e vështirë, veçanërisht nëse nuk keni shumë kohë për të mësuar. Po sikur t'ju thoja që lojërat mund t'ju ndihmojnë të mësoni Persisht dhe të përmirësoni aftësitë tuaja gjuhësore? Po, keni dëgjuar mirë! Ka shumë lojëra ndërkombëtare që mund t'ju ndihmojnë të kapërceni pengesën gjuhësore dhe të mësoni të përdorni gjuhën Persisht në jetën tuaj të përditshme. Në këtë artikull, ne do të flasim për disa lojëra që mund t'ju ndihmojnë të përmirësoni aftësitë tuaja në të mësuar Persisht gjuhë. 400; "> Scrabble është një lojë në të cilën lojtarët përbëjnë fjalë nga letrat që marrin në dorën e tyre. Qëllimi i lojës është të shënoni sa më shumë pikë të jetë e mundur për fjalët që ju krijoni. Kjo lojë është e shkëlqyeshme për të mësuar Persisht pasi do të detyroheni të mendoni për fjalë në Persisht dhe të përdorni një fjalor për të kontrolluar kuptimet e drejtshkrimit dhe fjalëve.

< p> bananagrams është një lojë shumë e ngjashme me Scrabble, por më dinamike. Për dallim nga Scrabble, lojtarët krijojnë enigmat e tyre të fjalëkryqit nga shkronjat në pllakën e tyre të lojës. Loja është shumë e dobishme për të mësuar Persisht pasi lojtarët duhet të mendojnë shpejt dhe të krijojnë fjalë në Persisht.

Codenames është një lojë në të cilën skuadrat janë të përbërë nga spiunë të cilët duhet të gjejnë agjentët e tyre midis të gjithë lojtarëve të tjerë. Lojtarët duhet të marrin me mend fjalët që lidhen me agjentët, duke përdorur vetëm një fjalë dhe numër. Kjo lojë është e shkëlqyeshme për të mësuar gjuhën Persisht, pasi lojtarët duhet të mendojnë shpejt dhe të përdorin fjalorin e tyre për të gjetur fjalët e duhura. : 400; "> " WordPlay " është një lojë në të cilën lojtarët duhet të bëjnë sa më shumë fjalë të jetë e mundur nga një fjalë e caktuar. Ka mënyra ku ju mund të zgjidhni temën e fjalëve (p.sh. kafshë ose emra gjeografikë) për të zgjeruar fjalorin tuaj Persisht. : 400; "> Përveç kësaj, ekziston një lojë tjetër që do t'ju ndihmojë të mësoni gjuhën Persisht, përkatësisht lingo play . Shtë një aplikacion që përdor teknikën e përsëritjes së fjalëve dhe frazave në gjuhë të ndryshme, përfshirë Persisht. Ju mund të zgjidhni nivelin tuaj të vështirësisë dhe ta rregulloni lojën me nevojat tuaja për ta bërë mësimin më efektiv dhe argëtues. Me lojë lingo ju mund të mësoni fjalë dhe fraza të reja në Persisht, të përmirësoni shqiptimin dhe gramatikën tuaj, dhe të përmirësoni fjalorin tuaj. 400; "> Përdorimi i lojërave për të mësuar Persisht mund të jetë një mënyrë shumë efektive dhe argëtuese për të mësuar. Përveç kësaj, jo vetëm që do t'ju ndihmojë të përmirësoni aftësitë tuaja gjuhësore, por gjithashtu do t'ju ndihmojë të keni një kohë argëtuese. Mos ngurroni të përdorni lojëra për të mësuar Persisht dhe të shijoni procesin! "